Bugun...


BİLAL BÖLÜKBAŞ

facebook-paylas
Vekillerin işi biraz zor
Tarih: 09-08-2023 13:36:00 Güncelleme: 09-08-2023 13:36:00


Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri tamamladık. 
İki turun ardından Cumhurbaşkanımız yeniden 5 yıl için görev aldı.
Genel seçimlerde ise 4 vekilin ikisi değişti, iki yeni isimle Aksaray gelecek 4 yılda milletin vekili olmak için yollarına devam ettiler.
AK Parti’de ilk defa bir il başkanı Milletvekili seçilerek Hüseyin Altınsoy’u TBMM’sine gönderdiler. Cengiz Aydoğdu ise 3’ncü ve son dönem vekilliği ile AK Parti’nin abilerinden, devlet- millet bileşenini ortaya koyarak yoluna devam edecek.
MHP tarihinde ilk defa Aksaray’da üst üste milletvekili çıkarırken, o milletvekilinin aynı isim Ramazan Kaşlı oldu.
Millet ittifakının adayı Turan Yaldır, 25’nci dönem MHP milletvekilliğinin ardından 3 dönem sonra yeniden bu defa İYİ Parti Milletvekili olarak TBMM’sine gönderildi.
Aksaray’dan seçilen dört vekilde şehirde her zaman gördüğümüz, daha öncesini tanıdığımız, büyük ihtimalle de vekillikten sonra bu şehirde yaşayacak isimler.
28’nci dönem milletvekilleri, vekillik dönemini dolu dolu geçirmek zorunda, vekillikten sonra gideceği yer yok. Yine bu şehirde, bu sokaklarda ve bizlerle birlikte yaşayacak isimler olacak.
Diyeceğim o ki! Yan gelip yatarak vekillik yapmak yap. Vekillerin işi bu dönem daha zor.
Daha çok çalışmak ve şehre yatırım ve hizmet gelmesi için çabalamak zorundalar. Aksaray ortak noktaları olduğu için zamanı geldiğinde birlikte hareket etmek zorundalar diye de düşünüyorum. 
Cumartesi günü Aksaray belediyesinin sanat ve çocuk festivaline gittim. Açılıştan önce şehrimizin evladı geçmiş dönem milletvekilimiz İsmet Gür büyüğümüzle yanyana oturmak nasip oldu. İşte o yanyana gelişin ardından aklıma bu sonuç geldi.
28’nci dönem vekilleri bu şehre daha çok hizmet etmek zorundalar. 
*
Hafta sonunda şehrimizde önemli iki tane etkinlik vardı. Birisi Hasandağı’nda Dünya şampiyonası yamaç paraşütü yarışmaları, 35 ülkeden 130 sporcu, diğeri de Aksaray belediyesinin yapmış olduğu sanat ve çocuk festivali idi.
Aksaray’da hareketli, bereketli çalışmalar var. Şehri yönetenler bu şehre bir şeyler katma adına etkinliklerine devam ediyor. Bu da Aksaray için kazanç diye düşünüyorum. Yeni yeni etkinlikler, faaliyetler şehre her zaman katma değer katacaktır.
Bu etkinliklerin devamını bekliyoruz.
Aksaray’ın tanıtılması, şehirde sosyal faaliyetler önemli diye düşünüyorum.
*
Mart 2024’de yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Aksaray belediyesi başta olmak üzere, ilçelerde ve beldelerde belediye başkan adayları, il genel meclisi üyesi adayları ile köy ve mahalle muhtarlıkları için kıpırdamalar başladı.
Yeni dönem için heyecanlı isimler aday olmak için hazırlıklara başladılar. Mevcut seçilmişler ise duruma göre yeniden aday olacaklar yada bayrağı yeni bir isme teslim edecekler.
Tabi ki, seçimlerde kararı verecek olan vatandaş olacak ama öncelikle aday olmak önemli….



Bu yazı 328 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI