Bugun...



Jandarma, av tuzağı olarak hazırlan düzeneği ele geçirdi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2023 11:34

Jandarma, av  tuzağı olarak hazırlan düzeneği ele geçirdi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Jandarma ekipleri, denetimde arazide otların arasına gizlenmiş ve çalışır vaziyette 1 adet ses yayın cihazı,1 adet akü ve 1 adet bağlantı kablosu ile yapılmış kuş sesi çıkaran ses-yayın cihazı buldu. Jandarma, ses-yayın cihazının yaban kuşlarını avlamak için tuzak olarak hazırlan düzenek olduğu tespit edilmiş olup, cihaz imha edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgide , “Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde doğal hayatın ve yaban hayvan popülasyonunun korunması amacıyla kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesine yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edilmektedir. Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle müşterek olarak Aksaray ilinde, Özel Koruma Bölgesi olan Tuz Gölü Havzasında, kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmaya karşı denetim faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen denetim faaliyeti esnasında, arazide otların arasına gizlenmiş ve çalışır vaziyette 1 adet ses yayın cihazı,1 adet akü ve 1 adet bağlantı kablosu ile yapılmış kuş sesi çıkaran ses-yayın cihazı bulunmuştur. Ses-yayın cihazının yaban kuşlarını avlamak için tuzak olarak hazırlan düzenek olduğu tespit edilmiş olup, cihaz imha edilmesi için Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir. Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, doğal hayatın ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”denildi. *Eylül VURGUN




Kaynak: POSTA GAZETESİ

Editör: EYLÜL VURGUN

Bu haber 909 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI