Bugun...



Jandarmadan kaçak kazı operasyonu: 5 kişi yakalandı

Jandarma tarafından düzenlenen operasyon sonucunda kaçak kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı. Operasyonda ele geçirilen malzemelere el konularak, şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli işlemlere başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2023 10:03

Jandarmadan kaçak kazı operasyonu: 5 kişi yakalandı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, defineci olarak adlandırılan şahıslarca, bölgenin tarihi geçmişi nedeniyle gerçekleştirilen kaçak kazı olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin adlî mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalara aralıksız devam ediliyor.

Bu kapsamda; Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda Merkez İlçe mülki sınırları içerisinde 5 şahsın kaçak kazı yaptığı bilgisinin alınması üzerine, söz konusu bölgeye düzenlenen operasyon sonucunda kaçak kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı.

Olay yerinde yapılan kontrollerde; bir adet jeneratör, bir adet hilti, 3 adet kürek, 2 adet seyyar kablo,  bir adet projektör lamba, 13 metre halat ip ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelere el konularak, şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli işlemlere başlandı.

Aksaray il Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir.” denildi. 




Kaynak: AKSARAY POSTA GAZETESİ

Editör: CENNET AKIN

Bu haber 726 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI